21 mei 2012, dag 5, van Stassfurt naar Dessau, 85 km

Vanwege de felle zon vandaag maar een pet gekocht….
We zijn nu duidelijk de Harz uit en fietsen in het laagland langs de rivier de Bode langs prima paden en weggetjes. Ook weer eens fijn…..
In Nienburg hebben we ons in de Hallenkirche, een van de fraaiste voorbeelden van dit type in DuitFietstocht R1 Berlijn St. Petersburgsland, uitgebreid laten voorlichten over de bouwgeschiedenis door een enthousiaste vrijwilliger. Er hangen zelfs originele schilderijen van Lucas Cranach!
Een schitterend traject langs de rivier de Saale ( je weet wel: van het ijstijdperiode het saalien!) volgde.
Daarna een soort ‘ boerenweggetjes’ route; veel akkerbouw, af en toe stille boerendorpjes waar de tijd leek te hebben stil gestaan. Redelijk op tijd reden we dan Dessau binnen. Eigenlijk wat gesmokkeld door een afsteker van de hoofdroute te nemen….

Van te voren hadden we onderdak geregeld in een van de gastenkamers van het beroemde Bauhausinstituut. Toch wel een beleving. Onze kamer in de Bauhaus stijl ingericht, eten in de mensa/ bistro die tot laat open is en waar allerhande internationale gasten en studenten binnen lopen.

Morgen een (fiets) vrije dag. Op het programma staan een rondleiding in het Bauhaus instituut en een bezoek aan het slot Oranienbaum waar koningin Beatrix de tentoonstelling ‘ dutch design’ heeft geopend.
En konden we eindelijk eens op internet aan onze site werken….

Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg  Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg  Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg  Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg

Een reactie op 21 mei 2012, dag 5, van Stassfurt naar Dessau, 85 km

  1. Hallo Guus en Joke.
    Het lijkt wel ons verhaal als ik zo jullie reisverslagen lees. Volgens mij hebben we het wel gelijk ervaren. Maar nu zitten we in het vlakke land en dat is ook wel lekker, want mijn spieren voel ik wel. Wel komisch is dat wij op dezelfde dag op de camping in Bad Gandersheim zaten en jullie in het restaurant daar gegeten hebben (wij keken uit op het restaurant).
    Joke: respekt voor je dat je de beklimming 2 keer doet.Moet je niet vaker doen hoor, kost te veel kracht, hahahahaha.
    Wij volgen ook jullie belevenissen en hopelijk hebben jullie nu wat vaker internet. Nog heel veel plezier en groetjes van ons. Geert en Anneke vanuit kamer 3 Burgas Hotel Staßfurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s