21 augustus 2012, Berlijn

Brandenburger TorHet is zover, we vertrekken naar Berlijn! Vanuit Hengelo een ideale verbinding: op de fiets van huis naar station, instappen in de Fahrrad Grossraum Wagen met vooraf gereserveerde plaatsen van de IC en goed 4 uur later, om 13:20 uur, uitstappen op het HbHf Berlin! Het was nog steeds erg warm in Berlijn.

Vandaar snel de weg gevonden naar de Brandenburger Tor en ons op de foto laten zetten als markering voor de start van deze tour.
Na een tijdje alle drukte en activiteiten te hebben gadegeslagen fietsen we naar ons Hotel (Arcadia) aan de Frankfurther Allee in Friedrichshain, iets ten oosten van Alexanderplatz.
Dit is nu de derde keer dat we daar slapen.
De fietskleren aangetrokken en op pad naar het stadsdeel Marzahn, onderdeel van het district Marzahn-Hellersdorf om daar de prachtige ” Garten der Welt” te bezoeken.
Marzahn/Hellersdorf is het grootste nieuwbouwgebied dat in de voormalige DDR is gebouwd en is onderdeel van de enorme “Plattenbau” nieuwbouwgordel uit de jaren 70 van de vorige eeuw. Als oplossing voor de enorme woningnood besloot het Partijcongres om honderduizenden woningen te bouwen tot deze maatregel. Enorme, grijze, eentonige woooncomplexen verrezen als paddestoelen uit de grond. Nu zijn de gebouwen aangepast aan de moderne smaak en zien er na de pimp beurt wat gezelliger uit. Guus is waarschijnlijk bijna 40 jaar (!) geleden hier in het kader van een excursie stadsgeografie geweest want kan zich nog herinneren dat ze toen gloednieuwe wooncomplexen, ook binnen, hebben bezocht….

En midden in dat gebied liggen de “Garten der Welt”, vele hectares met de grootse Chinese tuin van Europa, een Balinese, Koreaanse, Renaissance, Christelijke, Japanse tuin etc.

Een waar lustoord, schaduwrijke paden, watervalletjes, bergbeekjes, oosterse paviljoens..De ideale plek om te zijn deze warme middag!
In het Theehuis Lotus thee besteld. Een leuke ervaring: in je glas een gesloten grijze vrucht die na een paar minuten zich langzaam openvouwt tot een rode bloem…..

De GPS leidde ons feilloos terug naar het hotel. Ons even opgefrist en daarna heerlijk buiten gegeten in een Indiaas restaurant.

 

Lotus thee Plattenbau Chinese tuin

2 reacties op 21 augustus 2012, Berlijn

  1. Lucille & Henk zegt:

    Lieve luitjes. klinkt goed. Heb door julie verhaal ook zin om naar Berlijn te gaan. Leuk om julllie te volgen. We kijken uit naar het volgende verslag.Fijne tocht .Liefs Henk en Lucille

  2. Jullie dochter :-) zegt:

    Grappig dat Renee net hier was, en jullie weer naar Berlijn gingen! šŸ™‚ Ze had jullie daar graag even willen zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s