28 augustus 2012, Bialosliwie – Samociazek, 90 km

Weer: eventjes fris, daarna 22*, zonnig, weinig wind

Vanochtend samen met Irene en Arnold, de gastvrouw/heer, een uitgebreid ontbijt genoten en gezellig gekletst.
De route voert het eerste deel evenwijdig aan de Notec, met ruime vergezichten op het dal van deze rivier. In Osiek nad Notecia via een mulle zandige (het eerste voorteken?) oprit even bij de ingang van het openlucht museum gekeken.
Weer terug op de route, dachten we, en met het briesje in de rug, vlogen we verder zonder op de kaart te kijken.
Onze Lieve Heer staft onmiddellijk, we waren veel te ver door gefietst want opeens bleek volgens het plaatsnaam bordje dat we in…….BAGDAD waren!!!
In een reflex doken we elk in een rioolputje, de helm extra vast op het hoofd en Guus had de meegebrachte stok uiterst paraat…..
Toen er na 15 minuten nog niets gebeurd was kropen we voorzichtig uit onze dekking en kwamen we geleidelijk aan bij zinnen. Het plaatsnaambordje Bagdad is het meest door toeristen gefotografeerde bordje in heel Polen…..

Verder ging het, langs bossen, akkers en boerendorpjes, niet erg spectaculair, zeker in vergelijking tot de North Sea Route.
Op het marktplein (Rynek) van Mrocza, omzoomd door barokke gebouwen, ons boterhammetje genuttigd.
Vlak voor Koronowo buigt de route om onverklaarbare redenen naar het zuiden af om met een enorme lus weer bij Koronowo uit te komen. Hier hebben we dus zwaar gesmokkeld door die lus te laten voor het was….
Circa 5 km ten zuiden van Koronowo, in Samociazek, ons aangemeld bij hotel Sophie. Modern en schoon, maar dat was dan ook alles. Verder geen hond te bekennen, ook niet bij het avondeten. De eigenaar, een Algerijn (!), was op zich wel aardig maar vertoonde geen enkele pit. Zelfs niet toen hij nb in zijn moerstaal door Guus werd aangesproken. In een woord: een ongezellige boel, en wat een contrast met het vorige adres…..

Vertrek uit Bialosliwie Dakterras Hotel Sophie Kaart van Polen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s