30 juni 2013: Klaipeda – Bernati (Ergli), 90 km

Zwaar bewolkt, af en toe miezerig, tegen de avond opklaringen, 16*20130701-224948.jpg

Na een prima ontbijt in hotel Memel, vertrokken we na half tien voor de eerste echte etappe…
Met behulp van de GPS was het geen kunst het fietspad te vinden dat vanuit Klaipeda verder tientallen kilometers door het duingebied voert. In Litouwen volgt de R1 vrijwel helemaal de nationale route nr 10. Mooier kan je het niet krijgen!
Omdat het zondag was nogal wat mensen die de natuur in trokken en/of de talloze speeltuin/kermisachtige attracties aandeden.
Maar eerst fietsten we door een prachtig natuurgebied waar we even gestopt hebben bij een vogelobservatiepost.
In Palanga een uitgebreide stop gemaakt voor koffie met heerlijk gebak…. Palanga is een echte badplaats met het bijbehorende vertier. Veel speeltuinen, pizza restaurants, trapfietsen voor heel het gezin…
Na Sventoi ging de route verder over de M11, de kustweg naar Letland. Het routeboekje voortaan beter bestuderen: daarin wordt duidelijk afgeraden de onverharde weg te nemen die de bordjes van de fietsroute 10 aangeven….Na wat geploeter door zand waren we gelukkig weer snel op de, overigens erg rustige, hoofdweg.
De grens met Letland stelde helemaal niets voor, Europa op zijn best.
In Rucava ons bij de betaalautomaat ( bij de supermarkt tegenover de kerk) ons van Lats voorzien. We raakten even in gesprek met een broodmagere lange artistieke oude baas die ons in het russisch (!) vertelde dat hij directeur was van het muziekmuseum op de hoek; of wij hem de eer wilde aandoen dat te bezoeken…..Helaas vonden we daar geen tijd voor, we wilden niet te laat bij de camping in Ergli aankomen. Een lange, eigenlijk wel saaie weg door bos en akkerlandschap waar geen eind aan leek te komen….
In Nica ruim inkopen gedaan voor avondeten en ontbijt voor morgen.
Op de camping Ergli waar wij een blokhut hadden gehuurd werden we hartelijk ontvangen. Een hut met bedeegoed /handdoeken en douche met warm water, en een vrijstaand toilethutje buiten. De camping is voorzien van een goed uitgeruste keuken. Heerlijk in het zonnetje buiten gegeten met een biertje dat bijzonder goed smaakte!

 

20130701-225044.jpg

20130701-225122.jpg

20130701-225202.jpg

20130701-225255.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s