22 augustus 2012, Berlijn – Rehfeld, 56 km

Russisch monument 'Treptow'Thuis al de route van het hotel naar de R1 route op de gps gezet, dus in een mum van tijd zaten we op de route.
Het beloofde een prachtige dag te worden: half bewolkt, een graadje of 23, een heerlijk briesje…..in de rug! Wat wil een fietser nog meer…..

Al snel bereikten we het Treptower Park. Nieuwsgierig wat al die autobussen daar deden, gingen we eens poolshoogte nemen. Het bleek een enorme erebegraafplaats voor gesneuvelde Russische soldaten te zijn. Giga communistische architectuur, maar van ons mag dat eigenlijk wel als je bedenkt hoeveel bloed de strijd met Duitsland de Russen heeft gekost…HET monument is een reusachtig standbeeld van een Russische soldaat die een kindje veilig in zijn armen heeft genomen terwijl hij met de andere arm een zwaard plaatst op een kapot geslagen hakenkruis.

Iets verder op de route met een pontje de Spree over naar de andere oever. Het pontje vaart om de 20 minuten.
En weer verder, maar nog steeds in Berlijn, over goede fietspaden, een duidelijk aangegeven route, door parken, villawijken, recreatiegebieden. Maar nooit ver weg van de Spree.
In Koepenick gefoerageerd en koffie gedronken. Dit is het stadje van de ‘ Hauptmann von Koepenick’, een schoenmaker die zich uitgaf als de Hauptmann en onder valse voorwendsels er met de gemeentekas van door ging. Ons respect heeft hij….

Geluncht aan de Mueggelsee, een van de vele meren op de route. Verder weer over prachtige fietspaden in een parkachtige natuur.
Al om half vier kwamen we aan bij ons van te voren geboekt onderkomen in Rehfelde: H & M Haus aan de Bahnhofstrasse. We werden ondergebracht in een appartementje en we konden gebruik maken van een prachtige tuin.

‘s-Avonds gegeten in Zinndorf, een km of 5 weer terug op de route.
De R1 Pont over de Spree De Haubtmannen van Koepenick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s