20 mei 2012, dag 4, van Michaelstein naar Stassfurt, ruim 90 km

Fietstocht R1 Berlijn St. PetersburgWeer een paar graden warmer.
Veel moeite om de route te vinden van Michaelstein naar Blankenburg. Zelfde laken een pak bij Thale….Tegen het middaguur nauwelijks 20 km gefietst……Veel klimmem en veel slechte paden, we kwamen maar moeizaam vooruit.
Bij de Concordiasee, toen we eindelijk langs een redelijk pad voor de verandering eens naar beneden suisden, hield opeens de weg op: gevelde bomen en water versperden ons de weg.
De Concordiasee maakt onderdeel uit van een enorm project om van het uitgemijnde gebied een natuurgebied met veel ontspanningsmogelijkheden te maken. Hele stukken worden geleidelijk onder water gezet. Voor ontspanning bedoeld dus, maar voor ons betekende het het hele stuk, en nu omhoog, weer terug…..
Aan het eind van de middag voor alle zekerheid gebeld voor onderdak; we konden terecht bij Hotel Burgos in Stassfurt.
Een hele geruststelling want we waren er nog lang niet. Een overigens fraai traject langs de rivier de Selke volgde. Tegen 1900 uur kwamen we bekaf in Stassfurt aan. Een wat grauwe, armoedig aandoende plaats. Verval was zichtbaar, maar ook af en toe bouwactiviteiten.
We moesten redelijk snel aan tafel om te eten omdat de keuken om 2000 uur ( het was zondag) sloot. Prima gastvrij hotel, lekker gegeten en als een blok in slaap gevallen in …..ons appartement dat we helemaal voor onszelf hadden. Wat een luxe!

Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg  Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg  Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg  Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg

Plaats een reactie