24 augustus 2012, Kostrzyn – Miedzyrzecz, 95 km

Het werd droog!We hebben weer internetverbinding, dus met terugwerkende kracht een paar verslagen maken!

Weer: 21*, eerst regen, daarna zwaar bewolkt.

Na een onrustige nacht, de kamer was bloedheet en lag boven de parkeerstrook van dit grenshotel met 24 uur continu komen en gaan, zagen we bij het opstaan dat het regende! Terwijl de voorspelling droog weer en zonnig aangaf. Blijkbaar is ons Pools nog niet goed genoeg en hebben we het verkeerd begrepen. Nog meer oefenen dus…..
Na wat geaarzeld te hebben toch maar besloten te vertrekken. Vanwege het slechte weer en omdat we eerst een kilometer of 10 op een drukke weg moesten fietsen, hebben we onze fluoriserende waarschuwingsjasjes aangedaan. Geen gezicht, maar gaf wel een beter gevoel. Weliswaar werden telkens door hard rijdend verkeer ingehaald, maar eerlijk is eerlijk, men hield ruim afstand van ons, c.q. wachtte met inhalen bij tegemoetkomend verkeer. Na een goed half uur sloegen we een zijweg in, werd het meteeen rustig en…..droog!
Onze eerste koffiestop was in Osno Lubuskie, een oud stadje met muren en torens.
In Sulecin ons van proviand voorzien en bij de kerk opgegeten. Dit deel van de route gaat overigens gelijk op met het Jacobspad. Halverwege de middag waren we al in Lubniewice, waar we gepland hadden te overnachten, maar we besloten door te fietsen naar Miedzyrecz, circa 30 km verder. Al snel een hotel, hotel Tequila, gevonden waar we voor 120 zloty (€30) een prima kamer met ontbijt kregen. Hier ook uitstekend gegeten. Niet veel andere gasten. Twee duitse vrouwen met zwaar beladen fietsen die ook van plan waren de R1 te rijden maar de moed hadden opgegeven omdat ze telkens de weg kwijt waren. Wat niet zo vreemd is aangezien ze zonder routebeschrijving op pad waren….
Het landschap vandaag ( en een aantal volgende dagen!) bestond overwegend uit akkerbouw, afgewisseld met bossen en weilanden.

Een reactie op 24 augustus 2012, Kostrzyn – Miedzyrzecz, 95 km

  1. Mariette zegt:

    Hotel Tequila!!1 Echt Pools!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s