4 juli 2013, Tukums – Riga, 72 km

Volop zomer, 28*20130704-231641.jpg

Heerlijk klaargemaakt ontbijt in hotel Tukums. Fietsen van de eerste etage naar beneden gesjouwd, gepakt en op de pedalen naar Riga! Een erg rustige weg van een kleine 20 km naar de kust, traag slingerend door een glooiend, bebost landschap. O.a. afgestapt bij het landgoed Slokenbekas, een enorme versterkte herenboerderij uit de 15e eeuw. Het complex is nu eigendom van het Lets Ministerie van Verkeer die een museum heeft ingericht over wegenbouw en wegonderhoud. Uitgebreide informatie over verschillende types rioolduikers en over verschillende fases van het asfalt (nat, droog etc.). Joke was er niet weg te slaan…..

Vervolgens de weg vlak langs de kust richting Jurmala. Heerlijk gezwommen in de Baltische zee, een heel strand voor ons zelf!
De route week in Jurmala (een enorm lang gerekte plaats) af van de hoofdweg en we reden door een villawijk met giga oude en nieuwe kanjers van villa’s. Best wel warm en hongerig buiten gelunched in een kafejnica. Het werd inderdaad steeds warmer, goed te merken aan het vochtverbruik. Een lang stuk lommerrijk fietspad langs de spoorlijn waar geen eind aan leek te komen. Maar daar was het dan toch eindelijk: het bordje met ‘ Riga’ ! Een toevallig
langsfietsende Duitser, begonnen in Braniewo in Polen bij de grens met Kaliningrad, was zo goed een foto van ons te maken en wilde zelf ook op de foto.
De route kwam op een gegeven moment uit op de verkeersroute met bruggen naar Riga ( als vrijliggend fietspad). Indrukwekkende skyline van oud en nieuw. En daar reden we het oude centrum in van Riga, langs overal goed gevulde terrassen. Wat een leuk oud centrum! Men had voor ons een prachtige kamer in petto in hotel Kolonna, hartje centrum. Na ons opgefrist te hebben meteen toen we het hotel uitkwamen ons gevestigd op het terras beneden. Het bier en ook het eten smaakte bijzonder goed. Genoten van het bekijken van het flanerende publiek. Na het eten een klein rondje door dit gedeelte van het centrum gelopen. Prachtige ouden gebouwen en kerken, veel mensen op de been. Morgen verder bekijken, op het programma staat in ieder geval het Museum van de bezetting van Letland, een wandeling door de Jugendstil wijk, luisteren naar optredens….

20130704-231315.jpg

20130704-231516.jpg

 

20130704-231720.jpg

20130704-231748.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s