17 juli 2013, Kotly – Peterhof, 93 km

Wisselend bewolkt en zonnig, 19*, windkracht 4 in de rug….

Na een ontbijt van rijstepap (dat nachtmerries oproept bij Guus vanwege zijn opgelopen trauma’s in een vakantiekolonie voor Haagse bleekneusjes), en een paar sneetjes brood, meldden we ons iets over negenen bij de fabriekspoort, die keurig voor ons werd open gedaan.
Binnen 7 km hadden we het kruispunt van de P 42 met de P 35 bereikt en namen laatsgenoemde weg richting Peterhof.
Gloednieuw, spiegelglad asfalt, zonnetje op ons hoofd, wind in de rug…….
Bij Perelecje, waar de officiele route van de R1 zich invoegt op de P 35, begon een heel stuk met slecht asfalt, dus dat was laveren tussen geulen en gaten. Toch schoten we goed op. Nauwelijks verkeer.
Bij Korpoje ging de route tussen een aantal trieste en troosteloze flats door; wat een deprimerende omgeving! De beroemde vestingruine van Korpoje hebben we kennelijk gemist. In de directe omgeving van Korpoje veel vervallen (verlaten?) fabriekscomplexen.

Hebben ooievaars ook een visum nodig voor Rusland? Sinds wij Europa achter ons hebben gelaten hebben wij geen ooievaar meer gezien…..

Af en toe in een gehucht een winkeltje. Koffie gedronken in Lopuchinka. Nog steeds de P 35 volgend, die allengs drukker werd, hadden we het idee dat, afgezien van een paar vervelende hellingen, de weg overwegend naar beneden ging….Want het ging nu echt letterlijk en figuurlijk voor de wind.

De nieuwe ringweg om Peterhof overgestoken en vervolgens richting holiday cottage f&f gekoerst. Een gemengd beeld, veel hoge flats en hele stukken rustieke, boerenweggetjes met Datcha’s. Aan zo’n weggetje ligt ons verblijf voor 2 nachten.
Wat een lustoord: een van het woonhuis vrijstaand gastenverblijf met grote woonkeuken en semi overdekt buitenterras. Een enorme tuin met prachtige bloemen, een sauna, barbecue…
De tegenstelling met ons verblijf in Kotly kan niet groter zijn!
Ruim inkopen gedaan in een grote supermarkt, verse Roebels ingeslagen, en weer terug heerlijk aan de wijn/het bier met toastjes met kaas en worst…..
Morgen gaan we de Peterhof, de zomerverblijven van de Tsaar, bewonderen.

20130717-200304.jpg

20130717-200410.jpg

20130717-200509.jpg

20130717-200601.jpg

20130717-203427.jpg

20130717-203557.jpg

Een reactie op 17 juli 2013, Kotly – Peterhof, 93 km

  1. Klaske zegt:

    Hallo joke en Guus, jullie zijn er!!! In dat fantastische peterhof is Guus zijn rijstepap trauma gauw vergeten. Foto’s op de blog zetten ( als je foto’s mag maken…) niet vergeten liefs van Klaske

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s