19 mei 2012, dag 3, van Seboldshausen naar Michaelstein, 85 km

Fietstocht R1 Berlijn St. PetersburgElke dag werd het steeds fraaier weer, dus de fietsbroeken aan en de windjacks uit….
Prachtige route, maar stevig en vaak klimmen, we zijn per slot van rekening in de Harz..
Regelmatig moetsen we af stappen, niet zozeer vanwege het klimmen, maar meer om te kijken waar we waren, de route was, voor ons altans, niet altijd even helder aangegeven.
In Langelsheim boodschappen gedaan en koffie gedronken. Stevig klimmen naar Goslar. Joke had in al haar gezwoeg iets nieuws bedacht: ‘ als ik nu eerst zelf eens naar boven loop, zonder fiets, en dan later uitgerust terugkom om mijn fiets te halen’…..eureka!

Vanaf Bornhausen verliep het traject van de R1 gelijk op met die van de Hexenroute (zie symbool).
Na Bad Harzburg de voormalig duits duitse grens gepasserd.
De route werd er niet duidelijker op….En de wegen niet beter, veel casseien en stukken kapot beton. Voormalige Oostblok flats in de stadjes. opvallend verschijnsel de vele ‘ Kleingaertnereien’, een soort redelijk luxe volkstuincomplexen waar de flatbewoners zich kunnen uitleven in de natuur.
In Michaelstein, vlak voor Blankenburg, onderdak gevonden in het sprookjesachtig mooie Hotel Zum Klosterfischer, onderdeel van een schitterend oud kloostercomplex. Met forellenkwekerij.
Als vorsten in het restaurant asperges met bacon en forel gegeten…..Uiteraard vergezeld van een enorme Weize bier, een glas zo groot dat je er nauwelijks over heen kon kijken…

Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg  Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg  Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg  Fietstocht R1 Berlijn St. Petersburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s